PEDALAND es posa en marxa. Presentem el projecte i donem les gràcies als nostres col·laboradors i patrocinadors.

Per fi hem començat a pedalar: el 18 de juliol, a les instal·lacions de FEDA, hem presentat un projecte que el 25 d’aquest mateix mes es posa en marxa a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany amb 16 bicicletes elèctriques de lloguer i 4 estacions de recàrrega. Serà un període de proves de 5 mesos que servirà per estudiar la demanda d’aquest nou servei i avaluar la idoneïtat d’implantar-lo al nostre país.

L’iniciativa neix amb l’objectiu de descongestionar la circulació de les carreteres andorranes i generar nous hàbits de desplaçament pels nuclis urbans. I és que Pedaland és un compromís a favor del medi ambient i de la mobilitat sostenible. I és també un projecte de país, fruit de la cooperació entre entitats públiques i privades, que ha tirat endavant gràcies al patrocini de BPA i FEDA, i a la col·laboració dels comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Pel que fa a la tecnologia, Pedaland disposa de l’aportació de CleanEnergyPlanet, una empresa amb una gran experiència en aquest terreny a França.

A la roda de premsa de presentació han comparegut el responsable de Pedaland, Alain Bernard, el director de FEDA, Albert Moles, el director de màrqueting de BPA, Jordi Serracanta, el cònsol menor d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, i la cònsol d’Escaldes-Engordany, Trini Marín.

Alain Bernard ha volgut destacar la vocació de futur d’aquest projecte afirmant que “tot i que comencem amb 16 bicicletes i 4 parades, si és necessari ampliarem la oferta”.

I és que en una segona fase de consolidació es preveu ampliar progressivament tant el nombre de bicicletes com la xarxa d’estacions. També s’estudia la possibilitat que els borns es puguin utilitzar per recarregar altres vehicles elèctrics, com ara motocicletes o cotxes.

Pedaland és, en definitiva, una aposta per una mobilitat respectuosa amb el medi ambient, sense emissions de gasos i sense sorolls.

Comentaris

Qui som

Som una nova empresa que neix de la necessitat que existeix al país d’aquest nou servei.

Pedaland és un projecte de país fruit de la col·laboració entre entitats públiques i privades. El Govern d’Andorra i els comuns d’Escaldes-Engordany i d’Andorra la vella hi participen des de l’àmbit institucional, mentre que FEDA i BPA en són patrocinadors.